Nieuws
Sterrenchef Frank van Enter verovert West Friesland in rap tempo

D’Moriaan wordt het nieuwe restaurant van Frank van Enter. Na jaren in verschillende sterren restaurants te hebben gewerkt, gaat hij nu zijn eigen restaurant in Warmenhuizen openen. Hiervoor is hij momenteel aan het crowdfunden.  

Van Enter heeft zijn zinnen gezet op de oude dorpsherberg van Warmenhuizen, genaamd D’Moriaan. Deze plek stamt nog uit de middeleeuwen en behoort tot de oude kern van het dorp. Het idee is om deze plek om te toveren tot twee eetgelegenheden: een restaurant op niveau en een brasserie. ‘Zo kan iedereen culinair komen genieten.’ aldus Enter. 

Als je bij D’Moriaan gaat eten kun je rekenen op een gastvrije ontvangst. Naast het restaurant komt  brasserie Radboud: 'omdat ik merk dat het dorp behoefte heeft aan een plek voor een lekkere maaltijd en kop koffie.' Het eten zal op hoog niveau zijn, met exclusieve producten. Het liefst lokaal, mits het product ook echt beter is. ‘We willen het restaurant de kwaliteit en allure geven van een sterrenrestaurant. En misschien dat we daar ooit ook mee bekroond worden.’

Om de financiering van D’Moriaan rond te krijgen is van Enter aan het crowdfunden. Het bedrag dat hij hiermee wil ophalen zal gestoken worden in de verbouwing van het pand. ‘Ik vind het mooi om dit persoonlijk te doen. Zo kan ik straks aan mijn investeerders laten zien wat we met hun geld hebben gedaan.’ Investeerders krijgen in ruil voor hun bijdrage leuke beloningen, zoals toegang tot het openingsfeest en een tegoedbon. 

Tot nu toe loopt de campagne goed: in 25 dagen is er al 110% opgehaald. Dit is een goed teken. Het streefbedrag is €40.000, maar het liefst haalt van Enter €100.000 op. ‘Dan kunnen we echt het restaurant eigen maken. Ik heb er nu al zin in!’

 

Zie voor meer info over de crowdfunding: www.crowdaboutnow.nl/moriaan

 

Over Crowdaboutnow

 

CrowdAboutNow is een in Utrecht gevestigd crowdfundingplatform dat sinds 2009 bestaat. Het maakt crowdfunding voor ondernemingen (voornamelijk MKB) in heel Nederland mogelijk in de vorm van donaties, aandelen en leningen. Er hebben inmiddels 300 ondernemers bij hun gecrowdfund, waarbij door 22.000 investeerders zo’n €10 miljoen is gefund. 

Gebruik minimaal 4 tekens
+ Food
+ Tip